Pretraži

E-kolegije
Nastavnike

Filtriraj


Akademska godina


Izbornik


Vrsta studija
Stručni prijediplomski
ECTS bodova
5

Jezik kolegija
Hrvatski
Kolegij vidljiv
Da

Nositelji kolegija
Ime i prezime
Darko Jureković
Izvođači nastave
Ime i prezime
Neven Pintarić
Opis kolegija

Cilj kolegija je upoznati studente s osnovama discipline upravljanja projektima, kako bi IT projekte na kojima će raditi tijekom karijere mogli lakše i uspješnije pripremati, planirati, provoditi te pratiti.

Studente će se upoznati s pojmovima projektnog i ne-projektnog rada, životnog ciklusa projekta te procesnim pogledom na projektne aktivnosti.

Objasnit će im se o kojim čimbenicima ovisi odabir pristupa upravljanju projektima (tradicionalan odnosno „vodopadan“/“waterfall“ ili agilni) te koje su im sličnosti i razlike.

Kroz primjere dostupne na mreži/internetu te razgovore sa stručnjacima iz prakse će im se pokazati gdje na projektima može doći do poteškoća koje mogu ugroziti njihov uspješan završetak te kako se poteškoće mogu predvidjeti i temeljem toga njima uspješnije upravljati.

Upoznat će ih se s tehnikama i alatima, te primjerima (predlošcima) projektnih dokumenata koje će moći primijeniti nakon studija na konkretnim projektima.

Uputit će ih se na najkorištenije mrežne (internetske) resurse za trajno stručno/profesionalno usavršavanje u području vođenja projekata te one za stjecanje međunarodno priznatih stručnih certifikata.