Pretraži

E-kolegije
Nastavnike

Filtriraj


Akademska godina


Izbornik

Naziv kolegija
Anglofone kulture: Britanski studiji

Vrsta studija
Preddiplomski sveučilišni
ECTS bodova
3

Jezik kolegija
Hrvatski
Kolegij vidljiv
Da

Nositelji kolegija
Izvođači nastave
Ime i prezime
Opis kolegija

Kolegij se dijeli na pregled teorija i pristupa uključenih u Britanske studije, posebnu granu akademskog proučavanja britanske kulture, povijesti, društva i politike, te na pregled povijesti i razvoja Anglofonih kultura u i izvan Britanskog otočja. 


Kolegij se bavi globalnim razvojem engleskog društva, nastankom i širenjem imperija, kolonijama i zemljama Britanskog Commonwealtha, (Britanska Afrika, Australija, Kanada,  Karibi, Novi Zeland,  Oceanija, južna i jugoistočna Azija)


Sadržaj ovog kolegija je Velika Britanija kao izvorišna kultura anglofonog svijeta, s posebnim naglaskom na kulturu  dvadesetog stoljeća te prisustvo i  prezentaciju u medijima  kao što su novine, filmovi i televizija. 


Osnove teorijskog dijela kolegija koncentrirane su na osnovne postavke i uvod u kulturne teorije, kao i Britanske kulturne studije. Koncepti i pojmovi koji se prolaze u ovom kolegiju prvenstveno su fokusirani na različite načine definiranja kulture, teorije identiteta, teorije reprezentacije, Orijentalizam, globalizacija i kulturna hibridnost.